Foto: Damien Thonnon

De Barbier

DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant (BE)
za 20 mei en zo 21 mei
Een vrolijke versie van Rossini’s meesterwerk over de liefde

In De Barbier gaat een vrouw gaat op zoek naar de tijd waarin mensen nog vol overgave voor de liefde streden. Een tijd toen liefde nog met kunstjes werd bezongen en verzonnen. 

De vrouw is geen onbekende. Ze is de gravin die in de bewerking Le Nozze haar man koste wat kost bij zich wilde houden. Ook de fladderende jonge Cherubino komt uit Mozarts opera overgewaaid. Samen vertolken ze alle figuren die de liefdevolle mijmeringen van de gravin bevolken. 

Tom Goossens en Wouter Deltour een van de bekendste opera's uit de geschiedenis: Il barbiere di Siviglia van Rossini. Rossini’s spectaculaire opera transformeert tot een intiem dubbelduet voor twee toneelspelers en twee muzikanten.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

“Na tal van Mozart bewerkingen komt DESCHONECOMPANIE nu met hun versie van de bekende opera Barbier van Sevilla van Rossini. Een dolle komedie vol liefde en intriges."

Guy Coolen, artistiek directeur O.

Team

muziek Gioachino Rossini concept, tekst en regie Tom Goossens muzikale leiding, arrangementen en piano Wouter Deltour lichtontwerp Luc Schaltin dramaturgie Lalina Goddard en Carine van Bruggen kostuums Marij de Brabandere spel en zang Ineke Nijssen, Jef Hellemans en Ecem Topcu