EXILE

Lulu Obermayer (DE)
do 25 mei en vr 26 mei
Muzikale lecture performance over politiek cabaret in WOII

In EXILE duikt Lulu Obermayer in de geschiedenis en het repertoire van Die Pfeffermühle, een legendarisch Duits politiek en literair cabaret dat in 1933 in München werd opgericht door Erika en Klaus Mann, Therese Giehse en Magnus Henning. 

Meteen nadat Adolf Hitler aan de macht kwam in Duitsland ging het artistieke team in ballingschap in Zürich, waar ze hun cabaret van de grond af aan opnieuw oprichtten. Het werd een succes. Ze gaven meer dan duizend voorstellingen in Zwitserland, België, Holland, Luxemburg en Tsjecho-Slowakije en slaagden erin om de censuur te ontwijken. Lulu Obermayer presenteert archiefmateriaal, originele liederen en verhalen in de vorm van een performance-lezing.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

“Lulu Obermayer is een van de meest inspirerende rising stars in de wereld van muziektheater. Hier te zien in spannende solo rond cabaret uit de jaren ‘30.”

Guy Coolen, artistiek directeur O.

Team

creatie en performance Lulu Obermayer

EXILE is een solo die verder werd ontwikkeld na de première van Backstage in Theater Neumarkt in Zürich door Lulu Obermayer, Tine Milz en Challenge Gumbodete