Foto: Alrik Wiggers

Lullaby

Studio Minailo & Laura Bohn (BE)
ma 22 mei 20:00 - 21:15
Slaapliedjes voor de revolutie
  • 22 mei
    20:00 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

De monodrama Lullaby volgt een moeder op zoek naar het juiste slaapliedje om haar baby in slaap te wiegen. Haar pogingen raken verloren in de protestkreten die door het raam naar binnen stromen. 

Ze wordt steeds rustelozer, terwijl het protest alsmaar aanzwelt. De moeder zit gevangen tussen haar veilige binnenwereld en de behoefte om deel te nemen aan de omwentelingen die zich buiten afspelen. Kan ze haar kindje geruststellen, terwijl om hen heen het gevecht voor zijn toekomst woedt?

De muziektheater voorstelling is geschreven voor de veelgeprezen sopraan Laura Bohn. Door Componist Kamala Sankaram verweven tot een kaleidoscopisch geluidslandschap van een medidatief slaaplied, protestzangen, en jazzy ritmes. Guillermo Calderón’s tekst roept een worsteling op tussen de binnen- en buitenwereld en co-creator en regisseur Sjaron Minailo vertaalt het dramatische monodrama naar een thrillerachtige opera met zijn kenmerkende visuele en atmosferische minimalistische signatuur.

De voorstelling Lullaby was tijdens O. 2022 als work-in-progress onderdeel van de creative space O. Lab, de kraamkamer van muziektheater van morgen.

“Het voorproefje bij O. Lab in 2022 smaakte onmiddellijk naar meer. De combinatie van sopraan Laura Bohn en regisseur Sjaron Minailo belooft een bijzondere première te worden.”

Guy Coolen, Artistiek directeur O.

Team

componist Kamala Sankaram librettist Guillermo Calderón regie en vormgeving Sjaron Minailo zang Laura Bohn altviool Gijs Kramers piano Charlie Bo Meijering geluid Petra Rendewijk licht Samon Presland kostuums Raphael Jacobs productieleiding Lis Borrel