Untold

Tangram & Muziektheater Transparant (UK/BE)
do 18 mei en vr 19 mei
Multidisciplinaire muziektheater toont de Chinese voorloper van het Assepoester-verhaal

Assepoester, een van de bekendste Europese sprookjes, waarschijnlijk voor het eerst op papier gezet in de 17e eeuw door de Italiaanse schrijver Giambattista Basile is een versie van een veel ouder verhaal dat we doorheen de geschiedenis terugvinden in diverse culturen. 

Een van deze voorlopers is een verhaal uit de Tang-dynastie van Ye Xian, vastgelegd in het begin van de 9e eeuw. De multidisciplinaire opera Untold toont de Chinese voorloper van het Assepoester-verhaal in een eigentijds klassiek multicultureel jasje van muziek en beweging.

 

Het oorspronkelijke Chinese verhaal volgt een herkenbare verhaalboog, maar Untold voegt nieuwe plotwendingen toe en vult het verhaal aan met hedendaagse klassieke muziek, beweging en Chinese en westerse instrumenten. Een meeslepende voorstelling die verschillende genres, kunstvormen en culturen met elkaar vermengt.

Untold maakt onderdeel uit van het meerjarige stadstraject Dit is Rotterdam, winnaar van de Fedora Opera Prize 2023.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

Winnaar van de FEDORA OPERA PRIZE 2023, Silver Company.

“Componist Alex Ho is een aanstormend talent binnen de klassieke muziekwereld, met Untold brengt hij een perfecte mix tussen Oosterse en Westerse muziek.”

Guy Coolen, Artistiek directeur O.

Team

concept Julia Cheng, Alex Ho compositie en muzikale regie Alex Ho, regie choreografie Julia Cheng tekst Giselle Ty dramaturgie Elayce Ismail geluidsontwerp Bart Celis lichtontwerp Peter Quasters creatieve consultant Aïda Gabriëls contratenor Keith Pun danser Jasmine Chiu Tangram Ensemble Mantawoman (yangqin), Daniel Shao (fluit) en Joanne Chiang (percussie)