Klaus from Space

Timur (US)
do 18 mei 21:30 - 22:35
Sci-fi cabaret show over culticoon Klaus Nomi in bruisende nachtclub sfeer
  • 18 mei
    21:30 - 22:35
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

3...2...1...lanceer de kosmos in met Klaus from Space! Deze cabaret show is jouw ticket voor een intergalactisch avontuur over de mysterieuze Klaus Nomi, een opera-alien met de missie de mensheid te redden van de gegarandeerde ondergang. 

Een opwindende show vol met speelse muziek, excentrieke komedie en een pompende nachtclub sfeer. Met de veelgeprezen Kazachs-Amerikaanse operazanger Timur als Klaus en Matthew Setzer van Skinny Puppy als Ground Kontrol, is dit scifi-feest niet van deze wereld. Zet je schrap voor een onvergetelijke en turbulente vlucht op een geïmproviseerd ruimteschip.

Klaus Nomi was een iconische zanger van opera, glam cabaret en pop in de vroege jaren tachtig. Zijn buitensporige scifi-podiumpersoonlijkheid en een spannende combinatie van tenor- en contratenor stemmen wonnen veel bewonderaars, waaronder singer-songwriters David Bowie, Nina Hagen en Lady Gaga en componisten Olga Neuwirth, Thomas Adès and John Adams.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

Team

creator en performer Timur (Klaus) performer en arranger Matthew Setzer (Ground Kontrol) featured composer en curator Kristian Hoffman art director en costumes Sandra Powers producer Powers Be Productions