RIDCC presenteert LHBT-dansworkshop

RIDCC, Ketelbinkie & Theater Rotterdam
za 24 jun 16:45 - 17:45
Moderne dansworkshop; all genders, all levels and all bodies.
  • 24 jun
    16:45 - 17:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal ongeplaceerd

Na het succes van vorig jaar staat de unieke LHBT-dansworkshop ook deze editie weer op het programma van RIDCC (Rotterdam International Dance Choreography Competition). Choreograaf en danser Dario Tortorelli verzorgt de workshop in samenwerking met lhbtqia+-sportvereniging Ketelbinkie.

De moderne dansworkshop wordt gegeven voor all genders, all levels en all bodies, op het podium van Theater Rotterdam. In 2016 richtte de Italiaanse danser en choreograaf Dario Tortorelli DiVEinD op, met een focus op ‘visual poetry of performing bodies’. Dario danste o.a. bij Introdans, Conny Janssen Danst en Ann Van den Broek, en daarnaast geeft hij les aan verschillende internationale dansgezelschappen en -instellingen.

Deelnemers aan de workshop worden bovendien uitgenodigd om gratis de finale-avond van de competitie te bezoeken! Na de voorrondes op 22 en 23 juni selecteert een gerenommeerde jury de winnende duetten, die op zaterdag 24 juni aan het publiek worden getoond. Tijdens de finale zetten de winnaars zich in voor de XL Productie Award, ter waarde van € 100.000. 

Als mede-initiatiefnemer van dit event biedt ketelbinkie, de grootste lhbtqia+-sportvereniging van Nederland, de deelnemers de kans om de dansworkshop én voorstelling kosteloos bij te wonen. 

Kaarten zijn te reserveren via dansen@ketelbinkie.net

I.v.m. de ruimte en aandacht is het maximum aantal deelnemers beperkt, dus meld je nu aan!

“Wij geloven in het belang van een duurzame cultuur van gelijkheid, diversiteit en inclusie. Waarbij choreografen ongeacht hun afkomst, gender of seksuele voorkeur, zijn of haar talent ten volle kan ontplooien en ontwikkelen. Daarom voelt RIDCC zich verwant met Ketelbinkie. Wij zijn dan ook trots om gezamenlijk deze moderne dansworkshop door de gerenommeerde Dario Tortorelli én kaarten voor de finale-avond van de RIDCC-competitie aan te bieden.” Maya Roest & Mischa van Leeuwen - artistiek leiders & founders RIDCC

"Als grootste lhbtqia+-sportvereniging van Nederland biedt Ketelbinkie tien sporten aan, zowel in teamverband als individueel. Een daarvan is dansen, waar we goed luisteren naar de vragen vanuit de community en momenteel die vraag beantwoorden door het geven van workshops waarbij steeds een andere dansstijl centraal staat. Zodoende past de samenwerking met RIDCC en Theater Rotterdam prima bij wat we voor de community voor ogen hebben."  Gerard van Boven - voorzitter Ketelbinkie.