Sharvani Lachman

Lloyds Company Presents

Lloyds Company
De Dansweek 2023
do 1 jun 19:30 - 20:15
  • 1 jun
    19:30 - 20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Choreograaf Lloyd Marengo coachte de afgelopen jaren vele aanstormende makers, tijdens LC Presents zetten we deze nieuwe makers in de spotlight. Tijdens De Dansweek tonen we showscases van de nieuwe makers: een interessante avond met verschillende stijlen.

Vanildo Varela
Vanildo zal zijn stuk ‘Verstand op nul’ presenteren, waarin hij de vrijheid binnen dans
onderzoekt met club dansstijlen House dance en Waacking.

Freestyler Guido - Water
De eerste aanraking van de bal heeft Guido’s leven veranderd, freestyle voetbal werd zijn passie. De liefde voor de bal werd een manier waarop hij zich kon uiten. 

Tijdens de performance neemt Freestyler Guido je mee in zijn wereld en demonstreert hij zijn speciale band met de bal. Hierbij toont hij zijn bewegingen en wil hij deze benadrukken als kunstvorm.  Dit alles gepresenteerd op de rustgevende pianoklanken van “Water” - Michiel Borstlap.

Henry O'Tawiah
Niet weten waar je vandaan komt maar wel weten waar je naartoe gaat. Nooit geaard maar wel een vast ondergrond hebben. Een sterke kern, maar geen basis. Een prachtige boom met een sterke stam, takken en bladeren maar geen wortels. Henry laat een klein stukje van zijn Solo voorstelling zien tijdens Lloyds Company Presents. 

Neha & Tawatha
In een wereld waar dans en strijd elkaar ontmoeten, kwamen Neha en Tawatha naar voren als buitengewone dansers met hun eigen specifieke stijl van popping. Terwijl ze zich voorbereidden op hun nieuwe act, begonnen ze aan een reis om hun afzonderlijke stijlen samen te voegen tot een krachtige uitvoering. Hun samenwerking werd een viering van vrouwelijke eenheid en kracht, kom kijken naar deze betoverende samensmelting van popping. 

Extra act
Als extra act zal Bnice (Burnice Hiwat) de avond aanvullen met spoken word. Ze zal de avond starten, halverwege de acts voordragen en de avond afsluiten. 

Panelgesprek vooraf

Voorafgaand aan het programma Lloyd's Company presents om 19.30 uur in de kleine zaal van Theater Rotterdam, vindt een panelgesprek plaats van 17.30 uur tot 18.45 uur in het Haltheater.

Het houdt het midden tussen een panelgesprek en een community gathering. Voor veel dansers uit de urban/hiphop scene voelt het als een gat, de ruimte tussen de trainingszaal en het theater. Hoe kom je in het theater terecht? Hoe kun je onderzoeken of het theater wel de plek is waar je uiteindelijk heen wilt groeien? En hoe kun je internationaal gaan? Deze groep willen wij een vangnet bieden.

Tijdens het panelgesprek willen we een brug slaan tussen de 'onderzoekende groep' en diegenen die het beginstadium al lang zijn ontgroeid en een stevige positie hebben geclaimd in de de theaterwereld. Vooraf zullen we vragen verzamelen vanuit de 'onderzoekende groep', deze vragen zullen de rode draad zijn voor het panelgesprek.

Panelleden: Lloyd Marengo, John Agesilas (Summer Dance Forever & Foundation), Nedda Sou (danser, DJ en maker), Dalton Jansen (BlackBirds), Lisa Reinheimer (Dansateliers). 

Extra: Na het panelgesprek zullen er hapjes zijn voor de mensen die het panelgesprek hebben bijgewoond. DJ Cutnice takes care of funky tunes! Vóór, tijdens en na het gesprek.

Aanmelden

Combi: LC Presents & Searching for the ISM

Bij aankoop van een ticket voor Lloyd's Company Presents ga je voor €7,50 naar Searching for the ISM van ISH Dance Collective & Nedda Sou.

 

Panelgesprek

Voorafgaand aan het programma is er van 17:30 - 18:45 een gratis toegankelijk panelgesprek in het Haltheater van de Schouwburg.

Onderdeel van