© Salih Kilic

TR Herdenkt

Herdenkingsprogramma met zang, muziek en spoken word
do 4 mei 19:45
  • 4 mei
    19:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hal

Samen herdenken kan op 4 mei met elkaar bij Theater Rotterdam. Het programma bestaat uit zang, muziek en spoken word. Performancecollectief URLAND maakte in het kader van Theater Na de Dam in samenwerking met studenten van Codarts een koorstuk. Spoken word artiest Hasan Gök draagt een nieuw stuk voor met muzikale begeleiding.

Op donderdag 4 mei wordt er van 19:45 tot 20:45 bij TR25 Schouwburg een programma georganiseerd om samen stil te staan bij het verleden. Het programma met muziek en spoken word is onder leiding van Milou Adjanga. Spoken word artiest Hasan Gök zal een stuk voordragen met muzikale ondersteuning. Dean Bowen (1984) zal een van zijn herdenkingsgedichten voordragen. Dean Bowen is dichter en performer en was stadsdichter van Rotterdam in 2019 en 2020.

Om 20:00 zullen we met elkaar twee minuten in stilte herdenken. 

URLAND Herdenkt

Het programma zal daarna verder gaan in de Grote Zaal. Performancecollectief URLAND maakt een bezwerende, muzikale reis geïnspireerd op het boek ‘Is dit een mens’ van Auschwitz-overlevende Primo Levi. In een hedendaags koorstuk gecomponeerd door Annelinde Bruijs zingen studenten van Codarts de canto van Dante uit De Goddelijke Komedie, die Levi’s redding betekende in het kamp. Het koor lijkt in hun zang collectief te zoeken, zoals Primo Levi zich De Goddelijke Komedie probeerde te herinneren. De betekenis van her-denken en herinneren wordt invoelbaar gemaakt.

URLAND is sinds zijn oprichting bezig om de Grote Verhalen te hertalen in moderne tijden, en vraagt met deze performance af hoe een nieuwe generatie zich tot de geschiedenis en traditie verhoudt. 

Het programma start in de Hal van TR25 Schouwburg en voor iedereen gratis toegankelijk.

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Team

URLAND Herdenkt - Concept en regie URLAND (Marijn Alexander de Jong) Muzikale begeleiding & compositie Annelinde Bruijs Dramaturgie Marieke Dijkwel Spel Sylke Deters, Daan Karstens, Jasmijn Veerman, Suzanne de Vries, Thibault Gellinck, David Schonewille, Olaf Schot, Suzanne van der Els, Julia Pera, Klaas Bets, Rick Bok. Daniëlle Deddens, Niek van der Deijl, Wijnand Gomes, Janneke Melis en Marnel de Rooij (Studenten Codarts Rotterdam) Repetitor Marlou Vriens Productie Theater Rotterdam Coproductie URLAND