foto Mark Engelen

Mensen zoals jij

WAT WE DOEN / Floris van Delft
za 17 feb 20:00 - 21:30
Een persoonlijk familie-epos over zwijgende generaties
  • 17 feb
    20:00 - 21:30
    Pre-Première
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

Een jong stel zit in stilte aan tafel. Ze hebben net gehoord dat ze een kind gaan krijgen, maar de man kan geen woord meer uitbrengen. “Waarom zeg je niets?”, vraagt zijn vriendin, “Wil je het niet?”. Hij probeert te praten, maar kan alleen maar zwijgen. En als die oorverdovende stilte niet even, maar dagen duurt, raakt zij in paniek. Welk vreselijk geheim draagt hij met zich mee? Om uit te vinden waar dat zwijgen vandaan komt, moet hij terug zijn familiegeschiedenis in.

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

Team

Tekst en regie Floris van Delft Spel Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel en Juan Zyad Muziek Haytham Safia Decor- en kostuumontwerp Nicky Nina de Jong Lichtontwerp Tim van ’t Hof Technische productie en stagemanagement Remko van den Ende Lichttechniek Jeroen van der Linden Geluidstechniek Duncan Kuiperi Decorbouw Hein Drost Met dank aan Amir, Bahouz, Hanan, Jessy, Margot, Mohanad, Sunaida, Thierry, Timo en Zoë Productieleiding Elise de Fooij Coördinatie contextprogramma Rachid Benhammou Campagnebeeld Foto Mark Engelen en Ontwerp: Het Echte Werk Projectcoördinatie Judith van Hemert Marketing en communicatie Marisa Santos da Cruz en Špela Semion Zakelijke leiding Aziza Sbiti Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam