Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers / Henriëtte Tol / Renée Fokker
zo 18 feb 14:30 - 15:50
Nieuw Nederlands toneelstuk voor drie gevierde actrices
  • 18 feb
    14:30 - 15:50
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Drie zussen treffen elkaar op een cruciaal moment in hun levens. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Tot voor kort leidde Blankers haar bedrijf als een keizerin, maar nu raakt ze langzaam haar greep kwijt.

Ze verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar er liggen te veel lijken in de kast. Marijke Schermer schreef een nieuw stuk voor drie topactrices. Guy Clemens regisseert.

Anne Wil Blankers (o.a. Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (o.a. Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (o.a. Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd door Guy Clemens (o.a. De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (o.a. de roman Liefde, als dat het is). Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes!

‘Alle respect voor de drie actrices. Fokker: fijn naturel, Tol: stevig in de overdrive, Blankers: bezonken kordaat.’ 
★★★ Volkskrant 

‘Drie ervaren actrices, die hun personages levendig en zorgvuldig neerzetten.’ 
★★★ NRC

‘Een terecht applaus, want dit is toch wel de kroon op hun werk.’
Theaterkrant

 

Team

tekst Marijke Schermer regie Guy Clemens met Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker