DE JACHT

NITE / SLAGWERK DEN HAAG / MANUELA INFANTE
vr 13 okt 20:00 - 21:35
Muziektheater over haat-liefdeverhouding met de natuur
  • 13 okt
    20:00 - 21:35
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Vijf jagers op zoek naar de indringer; een woeste wolf, een wild beest, een gevaar. Binnen de hekken van het wildpark wordt de jacht absurdistischer én verwarrender. 

Want wie is hier nu eigenlijk de ‘trespasser’? En wie is de prooi? Zijn we nou buiten in de wilde natuur of is de indringer al binnen? Vragen die inmiddels ook in Nederland, zeker sinds de terugkomst van de wolf, actueler zijn dan ooit.

Manuela Infante staat erom bekend fascinerende filosofische thema’s op humorvolle wijze concreet te kunnen maken. In De Jacht bevraagt ze het onderscheid – of toch de overeenkomsten – tussen ‘mens’ en ‘natuur’. De voorstelling rolt van het éne miniverhaal naar het volgende, waarin personages, situaties en perspectieven continu veranderen. Een situatie, beweging of geluid uit een scène kan het middelpunt van het volgende miniverhaal zijn.   

Nederlands gesproken, met Engelse boventitels. 

Manuela Infante x NITE 
Infante voltooide studies in Chili en aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels een wereldwijd veelgevraagde interdisciplinaire theatermaker. Na haar studies werkte ze onder andere in Brussel, Hannover, Basel, Chili, de Verenigde Staten, en Singapore.  
 
Samen met componist Diego Noguera, NITE en Slagwerk Den Haag werkt zij haar associatieve bespiegelingen uit. Verwacht een intrigerende voorstelling vol soundscapes die je denken uitdaagt en je zinnen prikkelt. Muzikaal, absurdistisch en over de top.    

 

Kunstenaars van het kaliber van een Beckett, die een nieuwe taal bedenken, breken met de codes van hun tijd, die komen we in een carrière te weinig tegen. Infante bevestigt haar status als buitengewoon maker.

Le Soir

Team

tekst Manuela Infante, geïnspireerd door Ursula le Guin compositie Diego Noguera muziek Slagwerk Den Haag decor Ascon de Nijs met Bram van der Heijden, Sarah Janneh, Bien De Moor, Nimuë Walraven, Olaf Ait Tami