foto Sanne Peper

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET

Theater Rotterdam: Davy Pieters
vr 19 apr - za 18 mei
“Sterke schets van rouw en troost.” NRC

Het gelauwerde DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van theatermaker Davy Pieters is opnieuw in het theater te  zien nadat het in 2021 genomineerd werd voor de VSCD-Mimeprijs. De jury schreef toen: “De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een  doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (...) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.”

In DO NOT LOOK BACK WITH REGRET onderzoekt Pieters met haar kenmerkende signatuur de  kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde.

In deze beeldende en filmische voorstelling zien we twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? DO NOT LOOK BACK WITH REGRET biedt de kans stil te staan en te reflecteren op het verlies en de eindigheid van alles.

Team

concept, regie en scenografie Davy Pieters spel Klára Alexová, Marlies Heuer muziek Jimi Zoet lichtontwerp Varja Klosse advies Anoek Nuyens