foto: Martijn Halie

ADI(C)SCO

CLUB GUY & RONI INVITES: CECILIA MOISIO / SARAH JANNEH
wo 13 mrt 20:15
Taboes en schaamte rondom verslaving
  • 13 mrt
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Adi(c)sco is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt, met jaren zeventig-esthetiek, extravagante personages en opzwepende beats.

Adi(c)sco is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen. Verslaving dus. De voorstelling ademt de sfeer van de disco, de tijd waarin de clubscene en daarmee clubdrugs populair werden. Met een sterke persoonlijke motivatie wil Moisio de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten; ze groeide op met een alcoholistische vader.

De Finse choreografe Cecilia Moisio wordt gezien als een van de meest eclectische makers van ons land. Ze kreeg de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en werd als danseres twee keer genomineerd voor De Zwaan. 

Moisio werkte al verschillende keren met Club Guy & Roni. Ze maakt activistisch, expressief, theatraal werk over urgente thema’s. Zo maakte ze met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club (junior company) de prikkelende in your face-voorstelling over de vulva V, een festivalhit op De Parade. 

Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde façades bloot. Moisio doet dat in een interdisciplinaire vorm, ergens tussen theater, dans en performancekunst. 

Voorprogramma: Sarah Janneh

Sarah Janneh (1994) is actrice en zangeres. Sinds 2021 maakt ze deel uit van NITE (Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble). Voor Club Guy & Roni invites maakt zij nu haar eerste solo liedjesprogramma Both worlds; een muzikale zoektocht naar haar wortels.

Janneh begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg en werd in 2012 aangenomen aan de Theaterschool Amsterdam, waar ze in 2016 afstudeerde. Ze speelde in de NITE-voorstellingen Before/After, Witch hunt, Exit Macbeth en Yara’s wedding.

Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie, bijvoorbeeld in Het Klokhuis, Anne +, Soof 3 en Tropenjaren. In 2023 deed Sarah mee aan Wie is de mol?

Team

regie en choreografie Cecilia Moisio tekst Eva Maria de Wit met Bien de Moor, Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club (junior company) en anderen