foto Anouk van Kalmthout

Heel

Laura van Dolron
do 14 dec 20:15 - 21:45
Radicale eerlijkheid en de kracht van kwetsbaarheid
  • 14 dec
    20:15 - 21:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Alles goed? Hoe vaak vragen we elkaar dat niet? Je kunt alleen maar ‘ja’ antwoorden. Maar Laura van Dolron neemt daar geen genoegen mee.

Ze gaat op zoek naar heelheid, voorbij de small talk. Herkenbaar, ontroerend en inspirerend, met het publiek als vertrouweling én favoriete tegenspeler. Na de rauwe eerlijkheid in Geen verhaal en het optimistische liefdesverhaal in De uitnodiging deelt ze in Heel waar zij en de wereld nu staan. In het nu namelijk – het enige moment dat we hebben. Met humor en zelfspot zoekt ze naar het universele in het persoonlijke en andersom.

Wat vertelt onze pijn ons? En verdriet en eenzaamheid? Als we durven luisteren, veranderen die dan? Heel gaat over ons en alle levende wezens die met elkaar verbonden zijn. Opdat we heel blij, heel rustig, heel open, heel kwetsbaar, heel heel de zaal verlaten. 

 

Laura van Dolron 
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen, maar met een publiek. Ze opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af.

“Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld.” (NRC ●●●●●)

Team

van en met Laura van Dolron