Studio Erasmus

Erasmus Universiteit
di 28 nov 20:30 - 21:45
  • 28 nov
    20:30 - 21:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hal Theater

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 28 november 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma onder meer Godfried Engbersen over waarom de overheid moet voorzien in het bestaansminimum en Merel Leeman over studenten in verzet in WOII.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

- Is dit het einde van de lange transplantatiewachtlijsten? Cardioloog Olivier Manintveld en chirurg Yannick Taverne van het Erasmus MC over de ‘Heart-in-a-Box’ techniek die meer harten geschikt maakt voor transplantatie. Kunnen er hierdoor meer levens gered worden?

- Hoe zag het studentenleven eruit in de Tweede Wereldoorlog? Merel Leeman over de Rotterdamse studentenverzetsgroep De Keien, hun pogingen om het gewone leven zo veel mogelijk door te laten gaan en het onderling verraad waarbij een student het met de dood moest bekopen. 

- Zijn ambtenaren te betuttelend als het aankomt op het steunen van burgerinitiatieven? Vivian Visser onderzocht burgerparticipatie in Rotterdam doormiddel van interviews met ambtenaren en praktisch geschoolden. Want ondanks dat de gemeente staat te springen om ideeën van deze laatstgenoemde groep, denken zij juist vaak niet serieus te zullen worden genomen. 

- Een minicollege door Jamie van der Klaauw over waar Nederland staat een paar dagen na de verkiezingen; is Nederland een liberaal-conservatief land geworden met VVD als centrale speler of is de weg nog vrij voor een kabinet over links?

- Met muziek van Ayla en Kinah.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Wanneer?
Dinsdag 28 november 2023 
20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)

Waar?
Theater Rotterdam, Schouwburg (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam) 

Reserveren
Toegang gratis, reserveren sterk aanbevolen