ALFA

Wunderbaum
za 12 okt en wo 16 okt
Meertalige tragikomedie over Alfa Romeo liefhebbers

In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. 

Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit. Er wordt gezongen, gegeten en een Alfa quiz gedaan. Boven het gezellige weekend hangen echter de onzekere wolken van de energietransitie. Tijdens het weekend zal namelijk ook het eerste elektrische model van Alfa getest worden: de Alfa Romeo Milano. Hoe maakt een autoclub zich klaar voor de toekomst, zonder de eigen fossiele geschiedenis te verloochenen.

Een meertalige tragikomedie over de onzekerheid van een passie in tijden van verandering. Gesproken in Engels, Italiaans, Duits en Nederlands. 

ALFA is een internationale co-productie met het Landestheater Niederösterreich en het Tangente St. Pölten
 - Festival für Gegenwartskultur.

Team

met Tobias Artner,Walter Bart, Simone Cammarata, Giovanni Franzoni, Matijs Jansen, Laura Laufenberg, Maartje Remmers, Marleen Scholten zang Jamie Petutschnig research Dafne Niglio dramaturgie Thorben Meißner muziek en componist Annelinde Bruijs scenografie Maarten van Otterdijk fotografie campagnebeeld Felix Adler co-productie Landestheater Niederösterreich, Tangente St. Pölten - Festival für Gegenwartskultur, Theater Rotterdam