Foto Korosh Shahbazi

MYSTIC

ICK Dans Amsterdam / Illusionary Rockaz Company / Shailesh Bahoran / Amsterdams Andalusisch Orkest
wo 26 mrt 20:00
De rafelranden van een onwerkelijkheid
  • 26 mrt
    20:00
    Extra: Het Laatste Woord
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Voortbouwend op zijn eerdere werken, zoals SHAKTI en AGHORI, waarin Indiase levensbeschouwing en Hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt Shailesh Bahoran in MYSTIC naar de universaliteit van het mystieke. Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken, en bij allerlei verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen?

Click here for English

Met een achtergrond in de hiphopcultuur gaat Shailesh Bahoran in de samenwerking met ICK Dans Amsterdam op avontuur met de dansers van het ensemble met een klassieke/hedendaagse achtergrond. Kruisbestuiving wordt ook gezocht in de muziek en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zes muzikanten spelen live mee tijdens de voorstelling.

Facts

> Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Met stevige roots in de hiphopcultuur heeft hij zich zowel solo als met zijn IRC gespecialiseerd in de op straat ontstane dansstijlen popping en breaking. Bahoran heeft o.a. gewerkt met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Conny Janssen Danst en ISH Dance Collective. 

> De Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie’ werd toegekend aan Shailesh Bahoran voor zijn voorstelling AVATARA gemaakt met de Duda Paiva Company.

> Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder REMLA, ZIEL|ROUH en Jihad van Liefde

> ICK Dans Amsterdam is inmiddels stadsdansgezelschap van Amsterdam en tekende afgelopen jaren voor diverse nationale en internationale coproducties.

 

MYSTIC is een roductie van ICK Dans Amsterdam in coproductie met Illusionary Rockaz Company (IRC), Amsterdams Andalusisch Orkest en de Meervaart

Extra op 26 maart
Deze voorstelling is onderdeel van Het Laatste Woord, een kort nagesprek onder leiding van een gespreksleider, waar je met elkaar in gesprek gaat over wat je hebt gezien.

Onderdeel van

English

The fringes of an unreality

Building on his previous works, such as SHAKTI and AGHORI, which are rooted in Indian philosophy and Hindu culture, Shailesh Bahoran in MYSTIC seeks the universality of the mystical. How can something in different cultures, at different times, in different places, and among various people bring about the same experience? With a background in hip hop culture, Shailesh Bahoran collaborates with ICK Dans Amsterdam, venturing with the ensemble's dancers who have classical/contemporary backgrounds. Cross-pollination is also sought in the music and spiritual aspects of the culture of the Amsterdam Andalusian Orchestra. Six musicians perform live during the show.

Team

choreografie Shailesh Bahoran, coproductie ICK Dans Amsterdam, Illusionary Rockaz Company (IRC), Amsterdams Andalusisch Orkest en de Meervaart, dansers: ICK-ensemble (ICK Dans Amsterdam)