foto Rahi Rezvani

Lucid Variations

NDT 2
vr 13 dec 20:00
Folkå van Marcos Morau en een wereldpremière van Nadav Zelner
  • 13 dec
    20:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Folkå (2021) van Marcos Morau keer terug en biedt ons een hedendaags ritueel. In het nieuwe werk van Nadav Zelner komen zijn passies voor dans en muziek samen in een complexe choreografie die de artistieke virtuositeit van de dansers inspireert. 

Click here for English

Door de terugkeer van Folkå (2021), gemaakt in samenwerking met de dansers van NDT 2, krijgen we een nieuwe kans om de opvallende narratief en esthetiek van Marcos Morau mee te maken. Het werk toont een pulserend visueel en auditief landschap en vertelt over gemeenschappen en hun gewoontes en tradities. Het biedt ons een hedendaags ritueel, waarin een blik op het verleden ons herinnert aan onze plaats in de eindeloze kringloop van het leven, en we de relatie van de mens met de natuur vieren.

In het nieuwe werk van Nadav Zelner komen zijn passies voor dans en muziek samen in een complexe choreografie die de artistieke virtuositeit van de dansers inspireert. Het stuk laat ons de rijke, percussieve bewegingstaal ervaren die Zelner heeft ontwikkeld en verfijnd, en biedt inzicht in de creatie van een nieuwe dansstijl die toeschouwers uitnodigt in een gedurfde en vreugdevolle wereld vol verwondering.

English

Folkå by Marcos Morau and a world premiere by Nadav Zelner. 

The return of Folkå (2021), created in collaboration with the dancers of NDT 2, offers a new opportunity to experience Marcos Morau's striking narrative and aesthetics. The work presents a pulsating visual and auditory landscape, telling stories about communities, their habits, and traditions. In Nadav Zelner's new work, his passions for dance and music come together in a complex choreography that inspires the dancers' artistic virtuosity. The piece allows us to experience the rich percussive movement language that Zelner has developed and refined, offering insight into the creation of a new dance style that invites viewers into a bold and joyful world full of wonder.