Golden hours (As you like it)

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas
vr 23 okt 19:30 - 22:00
  • 23 okt
    19:30 - 22:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    Geweest

Intriges en maskerades in een licht ironische wereld

In de nieuwe voorstelling van de gelauwerde Vlaamse choreografe Golden hours (As you like it) ontmoeten Brian Eno (zelf trouwens een halve Belg) en Shakespeare elkaar. Golden hours is een track van Eno’s album Another green world. As you like it is de komedie waarin verliefde jongeren terug de natuur in vluchten, weg van een corrupt hof, naar een idyllisch woud waar geen tijd bestaat.

Wat gebeurt er wanneer Shakespeares ritmiek en poëtische beeldtaal dans worden, wanneer tekst de bewegingen en de concentratie van het denkende lichaam voedt? Een uitwisseling van blikken, van verliefde gebaren en passen ontvouwt een betoverde wereld van personages en hun wispelturige gedrag. Balancerend tussen formele abstractie en concrete gebaren dansen ze hun netelige verwikkelingen, maskerades en bekoringen, misverstanden en frivoliteit. De toeschouwer komt terecht in een licht ironische wereld.

“Enerzijds zie je de woordeloze vertolking van een eeuwenoud stuk en tegelijkertijd kijk je naar een virtuoze, dansante vertolking van wat de mens al eeuwen in de ban houdt: macht, wraak en liefde. Het is prachtig!” (Knack)

.......

EXTRA
Voorafgaand aan de voorstelling op vrijdag 23 oktober kun je om 18:30 een gratis inleiding in de Erker bijwonen. Deze wordt verzorgd door de programmeur van de Rotterdamse Schouwburg Dave Schwab. Let op: de aanvangstijd voor de voorstelling en de inleiding zijn vervroegd.

Team

Choreografie Anne Teresa De Keersmaeker Muziek Brian Eno (Another green world, 1975) Arrangementen Carlos Garbin Kostuums Anne- Catherine Kunz Met en door Aron Blom, Linda Blomqvist, Tale Dolven, Carlos Garbin, Tarek Halaby, Mikko Hyvönen, Veli Lehtovaara, Sandra Ortega Bejarano, Elizaveta Penkova, Georgia Vardarou en Sue-Yeon Youn