We doen het wel zelf

Wunderbaum
di 29 mrt - wo 30 mrt

Punkachtig onderzoek naar de participatiesamenleving

We doen het wel zelf is een spektakel over de participatiesamenleving en de grondbeginselen van het liberalisme. Hoe groot willen wij onze overheid? Voelen we ons in de steek gelaten of zijn we eindelijk bevrijd? En is de braafste bottom up-leerling uiteindelijk niet de ware liberaal? We doen het wel zelf wordt een avond met autarkische punkinvloeden en een band samengesteld uit zelfredzame burgers.

"Na een krantenartikel met de kop 'Wie wil zich nu laten douchen door de buurman?’ bleef de buurman mij nog maanden achtervolgen. Vele buurmannen vroegen mij waarom ik dan niet door hen gewassen wilde worden." (Evelien Tonkens, hoogleraar actief burgerschap)

"Swingend, licht chaotisch en goed hilarisch op z'n tijd is dit niet pamflettistische stuk over de doe-het-zelfburger." (Karin Veraart, Volkskrant)

> Lees het artikel 'Actietheater en zorgen voor elkaar' in NRC (3 september 2015)
> Lees het artikel 'Verbeter de wereld met punkroadshow' in METRO (3 september 2015)

LET OP! Deze voorstelling speelt in het Museumpark: geasfalteerd gedeelte grenzend aan het NAI.

Team

Van en met Walter Bart, Desiree van Geel, Matijs Jansen, Yannick Noomen, Maartje Remmers, Marleen Scholten en Jens Bouttery (muziek) in samenwerking met burgers die het wel zelf doen Vormgeving Maarten van Otterdijk Lokale dramaturgie/casting Eline Loomans en Mariëlla van Apeldoorn (stage) Dramaturgie Tobias Kokkelmans en Luc de Groen (stage) Mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Swart-van Essen, Van Cappellen Stichting Met dank aan Nineties Productions