Museum of Water: Water Bar
-
23 sep15:00 - 20:00TR25 Schouwburg, RotterdamSchouwburgplein
-
24 sep15:00 - 20:00TR25 Schouwburg, RotterdamSchouwburgplein
-
25 sep15:00 - 20:00TR25 Schouwburg, RotterdamSchouwburgplein
-
26 sep15:00 - 20:00TR25 Schouwburg, RotterdamSchouwburgplein
Hou je van regen? Drink je water uit de kraan? Waar zwem je het liefst? Amy Sharrocks vraagt Rotterdammers welk water veel voor ze betekent en welk water ze zouden willen bewaren. Kom tijdens Festival De Keuze naar de pop-up Water Bar op het Schouwburgplein en doneer je eigen flesje water voor het Museum of Water. Bij de Water Bar schenken ze ook kraanwater en kun je alvast een deel van de collectie bekijken.
Het Museum of Water is een verzameling water in flesjes van mensen uit alle windstreken, met bijbehorende verhalen. Van 129.000 jaar oud water uit Antartica, de sneeuwbal van de familie Flew, apocalyptisch water uit 1999, het badwater van een pasgeboren baby, spuug, een plasje en vreugdetranen tot druppels in een doos waterverf die dertig jaar lang over de wereld reisde. Met deze groeiende collectie nodigt het Museum of Water je uit om stil te staan bij deze kostbare vloeistof.
Vanaf september, tijdens Festival de Keuze, gaat Amy samen met Sanneke, Anouk en Simone op zoek naar Rotterdams water. Kom ook jouw water brengen en word onderdeel van de tentoonstelling.
De Londense kunstenares Amy Sharrocks heeft een fascinatie voor water. Ze richtte het Museum of Water op, dat voor het eerst te zien was op het LIFT festival in Londen, 2014. Voor Festival De Keuze maakt ze in samenwerking met Sanneke van Hassel, Anouk Driessen en Simone van Hulst een Rotterdamcollectie, die in september 2016 tijdens Festival De Keuze op locatie in het Gemaal op Zuid te zien zal zijn.
De pers over Het Museum of Water
“Every exhibit tells a story, and Sharrocks and others are on hand to flesh out some of those stories. The real pleasure, however, of this unexpectedly touching enterprise is the odd beauty of the myriad of containers and Sharrocks's constantly shifting curation of them, which throws up unforeseen juxtapositions” The Guardian