NachtHexen IV: Battre

Burning Bridges: Jens van Daele
do 11 feb en vr 12 feb
Twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn

NachtHexen IV: Battre is een niet te missen energiek, krachtig, theatraal, maar ook verstillend dansconcert met indringende live muziek waarbij een herkenbare poëtische touch de toeschouwer rechtstreeks in het hart raakt en het publiek op het puntje van de stoel zit!

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de leidraad.

Na NachtHexen I: Jeanne, NachtHexen II: La Parisienne, NachtHexen III: MOI, brengen we NachtHexen IV: Battre op de planken. Deze creatie is een grondige ‘remake’ van de voorstelling Battre le Fer/Battre le Noir uit 2010, die haar succes ruimschoots heeft bewezen. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. 
 

NachtHexen IV: Battre gaat over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Deze creatie is een dansduel op het scherpst van de snede. De twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los. Het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die als het ware in een remise eindigt. Uiteindelijk zijn er alleen verliezers te aanschouwen. Door de eeuwen heen en zeker heden ten dage is dit bijzonder actueel. NachtHexen IV: Battre herbergt toch ook een sprankje hoop in zich. Een klein wit vlagje zal uiteindelijk worden gehesen. Dit in het besef dat het zinloos is om elkaar proberen te bestrijden.

Team

Concept en beeld Jens van Daele Choreografie Jens van Daele en de spelers Met Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande Muziek Greg Smith en Richard van Kruysdijk