Meemakers

Theater Rotterdam: Bouw mee
zo 27 sep - wo 23 dec
Een gesamtkunstwerk waarin verschillende stemmen en disciplines samenkomen

Waar is er nog ruimte om mensen te ontmoeten die niet tot je eigen huishouden behoren en met elkaar iets bijzonders mee te maken? Hoe lang is het geleden dat je met een vreemde een kwast hebt gepakt en een kunstwerk hebt geschilderd? Of samen met een ander een lied hebt geschreven? Laat je verrassen en doe mee aan de wekelijkse ‘Meemaak’-sessies van Theater Rotterdam. 

Heb je een voorstelling gezien en wil je daar nog iets over kwijt? Zat de week je tot hier en heb je behoefte om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan? Bouw mee en deel wat jou bezighoudt, dwars zit, raakt of vrolijk maakt.

Iedere maand host een duo van een Rotterdamse kunstenaar en iemand van Theater Rotterdam een wekelijkse werksessie. In een kleine 2 uur praat, bouw, schilder en schrijf je mee aan een gezamenlijk kunstwerk dat geëxposeerd wordt in de hal van TR. Ieder duo bouwt verder op de werken die een maand eerder zijn gemaakt. Zo ontstaat in de loop van de tijd een gesamtkunstwerk waarin verschillende stemmen en disciplines samenkomen.

Doe je mee? 


Oktober, november en december

Kunstenaar Naamloozz & TR-medewerker Pleun Peters
In de komende maanden gaan we op woensdagmiddag 2 en 16 december aan de slag met verf, spuitbussen en bouwmateriaal. Help mee om de hal van Theater Rotterdam te transformeren tot een heel nieuwe ruimte. Samen met Naamloozz geven we vorm aan tijdelijkheid, vergankelijkheid en veranderlijkheid. Alles is in beweging. Dat is spannend, maar kan ook enorm bevrijdend zijn. ​In de opvallende en speelse stijl van Naamloozz is plek voor al jouw ideeën, gedachten en ervaringen. 

Spoken word artist M. & TR-medewerkers Amanda Harput, Sofie de Leede en Gino van Weenen

Draai jij ook wel eens de theelabels om voor inspiratie tijdens je vier uur dip? Theater Rotterdam heeft een veel betere oplossing!

Op donderdag 12 november, dinsdag 17 november en donderdag 19 november van 16:00-17:00 uur kun jij online met Rotterdamse spoken wordartiest M. op zoek naar woorden. 

M. geeft je een inkijk in zijn werkwijze en zet je daarna aan de slag met een opdracht. 

Geef dus jezelf een tekstuele break in de dag en schrijf.