Stadmakerscongres 2020

Air Rotterdam
vr 6 nov 12:00
Dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte voor het maken van de stad
  • 6 nov
    12:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hele gebouw

Op vrijdag 6 november 2020 organiseert AIR de zevende editie van het Stadmakerscongres, dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte voor het maken van de stad.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit zijn eigen deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. Dat is de overtuiging en tegelijk de uitdaging die het Stadmakerscongres centraal stelt. De breedte en variëteit van het programma en de vele betrokken partners weerspiegelen deze gedachte. Rotterdam is de plek van samenkomst en de opgaven van de stad geven kleur en richting aan de inhoud van het congres.

In gesprek met Rotterdamse initiatiefnemers, de Van der Leeuwkring, Stadsontwikkeling Rotterdam en het stadsbestuur verkennen we hoe het coronavirus het perspectief op de stad verandert. Op zoek naar het geloof in de compacte stad en naar ruimte voor beweging, nabijheid, ontmoeting en gelijke kansen. Ook blikken we vooruit op het programma en de vele optimistische en relevante werk- en denksessies die zijn ingebracht door Rotterdamse initiatiefnemers.

AIR initieert en coördineert het programma. Het congres wordt gedragen door de Van der Leeuwkring , de gemeente Rotterdam, Theater Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Het programma wordt van energie voorzien door vele programmapartners.

Dit programma zal online te volgen zijn!