De Tantes (7+)

De Toneelmakerij
GEANNULEERD
di 22 dec - do 24 dec
Van je familie moet je het hebben

Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op? 

Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal. De Tantes is de enige jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. 

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

Pers en prijzen

“Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” Krekeljury 2015

“Deze voorstelling maakt je vrolijk!" Jury Zapp Theaterprijs

‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!” Theaterkrant ★★★★★

“Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.” NRC Handelsblad ★★★★

Team

Tekst Roel Adam
Regie Paul Knieriem
Met Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Stefanie van Leersum
Lengte 80 minuten