Track: Memory/Loss/Series: Memory Loss

THEATER ROTTERDAM: ANN VAN DEN BROEK / WARD/WARD
GAAT ONLINE DOOR
do 17 dec 20:15
Prepare yourself, to prevent the shock, prepare yourself to handle it, to be able to, handle it
  • 17 dec
    20:15
    ONLINE PROGRAMMA
    Thuis, Jouw tablet of PC
    Geweest

We hebben enorm uitgekeken naar een week Memory/Loss/Series in TR Schouwburg en daarmee een hoopvolle afsluiting van het jaar. Maar nu het land weer in lockdown moet kunnen we helaas geen publiek meer ontvangen in het theater. Voor iedereen die zich verheugd had op ons programma hebben we voor de komende dagen een online programma samengesteld. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Elke avond begint met een korte introductie door Ann die je meeneemt door een leeg Theater Rotterdam. Koop je ticket voor slechts € 5 per dag. Een symbolisch bedrag waarmee je 24 uur lang toegang hebt tot de registratie én waarmee je alle medewerkers steunt die aan Memory/Loss/Series hebben gewerkt.

Memory Loss

Donderdag 17 december, 20.15 uur (24 uur beschikbaar)

Memory Loss is de derde en laatste voorstelling uit The Memory Loss Collection. In Memory Loss komen eerdere creaties samen en culmineren met nieuwe elementen tot het slotstuk. In een interactief decor verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie.

Het proces is onomkeerbaar. Gevangen in ruimte en brein. Alle houvast vervaagt en de resterende signalen duiden naar onbelichte paden. In de duisternis vervliegt elke aanleiding tot deze stoffelijke wereld, elke herinnering sijpelt weg. Het ultieme verlies van zichzelf. Liefdevol en wreed. Een wrange werkelijkheid waar niemand hetzelfde uitkomt.

Memory Loss is door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie, de belangrijkste dansprijs van Nederland.

“Memory Loss is een alomvattende krachttoer waarin het onderhuids gist van emoties (…) Ann Van den Broek vindt een verschrikkelijk mooie vorm voor een verschrikkelijk wrede ziekte.” (de Volkskrant ★★★★★)

Let op

De kaartverkoop sluit donderdag 17 december 20.15. De uitzending is daarna nog 24 uur beschikbaar.

Theater Rotterdam was een expositieruimte van Ann van Den Broek geworden. Met de nissen uit Q61, de Loops of Behaviour uit het Londense Barbican-project, de mediawand in de foyer, overal zou wat te zien zijn. Een gebouw vol herinneringen. Een dag voor de aftrap gooiden de besmettingscijfers alsnog roet in het eten. De dreiging werd realiteit en het theater moest de deuren sluiten. Nog eenmaal loopt Ann Van den Broek met een cameraman langs alle plekken die we nooit zullen aanschouwen.