Salih Kilic

Astro Angels

De film
ONLINE FILMVERTONING
do 11 feb 20:00
  • 11 feb
    20:00
    Thuis, Jouw tablet of PC
    Geweest

In de eerste weken van december hebben ruim veertig MBO-studenten van verschillende Rotterdamse vakopleidingen bij Theater Rotterdam gewerkt aan het filmproject Astro Angels. In samenwerking met Theater Rotterdam en in regie van Collectief Het Paradijs hebben de studenten een theatrale film gemaakt over een groep mensen die zich in 2030 heeft afgezonderd van de wereld als gevolg van een pandemie.

Voor de première op 11 februari kun je je hierboven gratis aanmelden. Je ontvangt voor 11 februari een mail met informatie en de link naar de livestream.

MBO’ers op zoek naar werkplekken

Uit gesprekken met MBO-studenten blijkt dat er een grote behoefte is om te leren in de praktijk en het theater als werkplek beter te leren kennen. Theater Rotterdam grijpt deze behoefte aan door activiteiten te ontwikkelen die deze leerwerkervaring mogelijk maken. Door de corona-pandemie kampen MBO-opleidingen met een groot gebrek aan mogelijkheden voor het leren in de praktijk, waardoor het project voor veertig studenten met open armen is ontvangen. In het filmproject werken Theater Rotterdam en het daarbij betrokken Collectief Het Paradijs samen met studenten uit verschillende opleidingen van Zadkine, Albeda mbo-theaterschool en het Grafisch Lyceum, zowel achter de schermen bij productie, marketing en techniek, als op de vloer. 

Over de film Astro Angels

Samen met de jonge makers van Collectief Het Paradijs en andere theaterprofessionals van Theater Rotterdam, hebben de studenten de film Astro Angels gemaakt, over een groep mensen die zich in 2030 heeft afgezonderd van de wereld als gevolg van een pandemie. Ze zijn de beschaving waar ze eerder in leefden al lang vergeten en hebben een eigen samenleving gevormd. Terwijl je kijkt naar beelden van deze bizarre nieuwe samenleving, hoor je de verhalen van jongeren van nu. Zij vertellen hoe ze deze huidige tijd ervaren en hoe zij kijken naar de toekomst. 

Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs is het mimecollectief van Sue Ann Bel, Luuk Weers, Vincent van Woerkom, Ivar Schutte, Len Pillen, Jasper Koopmans, Jurriaan de Vos en Santino Slootweg. Het werk van Het Collectief Paradijs gaat over wat er nu gebeurt; hedendaagse thematiek, door hedendaagse mensen, in hedendaagse taal. Ze zijn beeldenmakers, met het lichaam als basis, die zich altijd verhouden tot de actualiteit. Collectief Het Paradijs is als nieuwe generatie maker verbonden aan Productiehuis Theater Rotterdam.

Inspiratie
Astro Angels is geïnspireerd op verhalen van Rotterdamse MBO studenten. We gingen met hen in gesprek over het leven in deze tijd. Welke invloed heeft deze tijd op hun leven? Hoe is het als je wordt beperkt in je vrijheid? Wat zijn hun dromen? En hoe zien de komende jaren er uit? 

In de media

Vers Beton

“Oog voor diversiteit? Zorg dan ook voor mbo’ers ín je organisatie”

Lees het hele artikel van Vers Beton over diversiteit in de culturele sector.

 

Backstage bij de filmopnames

Team

Door studenten van Zadkine, het Grafisch Lyceum en Albeda MBO Theaterschool in samenwerking met Theater Rotterdam en makers van Collectief het Paradijs Mede mogelijk gemaakt door Fonds21 Regie Collectief Het Paradijs