Felix Kops

Anne-Fay's Reaspora 14+

Onyx & Ivory
di 23 mrt en wo 24 mrt
Een wereldreis langs de routes van de slavernij

Reaspora is een zoektocht van danseres/zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops naar de verhalen en geschiedenis die binnen de familie nooit zijn doorgegeven. Anne-Fay en Felix reizen de, door slavernij ingezette, diaspora af van hun voorouders in tegenovergestelde richting. Een muziektheaterconcert over racisme, white priavilege en de koloniale erfenis.

Danseres/zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond. Vanaf de zomer van 2019 reizen Anne-Fay en Felix de door slavernij ingezette, diaspora af van hun voorouders in tegenovergestelde richting (Nederland, Aruba, Curaçao, Suriname, China en de voormalige Afrikaanse Gold Coast). Reaspora is een zoektocht naar de verhalen en de geschiedenis die binnen de familie nooit zijn doorgegeven. De verhalen, mensen en muziek die ze tegenkomen op hun reis, verwerken ze in een muziekalbum en muziektheaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. 

Met haar EP-release in oktober 2019 maakte Anne-Fay een start in haar makersproces: ‘Onyx & Ivory’ is een crossover tussen electronica, gospel, soul en hiphop. De tracks zijn voorzien van een oogstrelende video’s en soms een maatschappijkritische boodschap.

Anne-Fay, die afstudeerde aan de Fontys Dansacademie, is een veelzijdige en eigenzinnige zangeres en performer. Haar broer Felix is video- en filmmaker. Met hun project Cookachoo maakte het duo uitbundige muzikale acts over serieuze onderwerpen, zoals vrijheid, de vluchtelingencrisis en homo- emancipatie. Hun vogue-clip met Dries Roelvink in het Rijksmuseum bereikte via tv en YouTube een miljoenenpubliek. Cookachoo stond o.a. op Lowlands, Paris Fashion Week, Mysteryland en Oerol. Nu gaan zij een stap verder onder de naam Onyx & Ivory, om te beginnen met een reis naar hun roots.

Team

Concept Onyx & Ivory Anne-Fay & Felix Kops Zang en spel Anne-Fay Kops Eindregie Timothy de Gilde