Creating Joy

Theater Rotterdam: WArd/waRD / Ann Van den Broek
ONLINE VERTONING
zo 4 apr 20:30
It’s all about creating joy!
  • 4 apr
    20:30
    Thuis, Jouw tablet of PC
    Bij jou thuis

In het werk van Ann Van den Broek is dualiteit altijd voelbaar: de spanning tussen controle en laten gaan, tussen het positieve en het negatieve, tussen maskeren en openlijk tonen. De donkere en tragische kant had vaak de overhand. Die balans moest maar eens naar de andere kant uitslaan. Naar lichtheid en je goed voelen, naar samen lachen, elkaar omhelzen, Creating Joy!

De eerste plannen voor Creating Joy ontstonden ver voor er sprake was van corona. Maar de coronacrisis zette deze ideeën behoorlijk onder druk. Creating Joy is geen ‘gewone voorstelling’. De structuur is fragmentarisch, schetsmatig. Een zoektocht naar betekenis, plezier en de wil om door te gaan. 

Half maart zou de eerste publieke presentatie geweest zijn, maar ook hier gooide corona roet in het eten. De eerste presentatie is daarom nu online. 

Online presentatie 

Na het aanschaffen van een ticket, is Creating Joy van donderdag 1 april 20:30 tot en met zondag 4 april voor € 10,- te zien via de website van Theater Rotterdam.

In deze online presentatie van Creating Joy toont Ann de wereld op toneel en daarbuiten in een bijzondere mix van realtime en vooraf gefilmde beelden. Aan elkaar gesmeed door Gregory Frateur die als een ware ‘Master of Ceremony’ de avond leidt. Er zijn mondmaskers, schermen, een mobiel en compact decor, anderhalve meter afstand én thuiswerkende dansers die via Zoom toch aanwezig zijn.

LET OP: er zijn twee versies te zien. Eén met Louis Combeaud, en Marion Bosetti op toneel en Jean-Gabriel Maury en Carla Guerra als thuiswerkende dansers en één waarin de rollen zijn omgedraaid. Na het kopen van een ticket ontvang je een link naar de pagina met de films. Wanneer je begint met kijken, kun je kiezen welke versie je wilt zien.

WArd/waRD – Ann Van den Broek

Ann Van den Broek maakt sinds 2000 met haar Vlaams/Nederlandse gezelschap WArd/waRD producties waarin ze de grenzen van dans als discipline telkens bevraagt, verlegt en herschrijft. Ze oogst veel succes in binnen- en buitenland en werd in Nederland meerdere malen genomineerd voor de Zwaan voor beste dansproductie (E19 (richting San José) (2007), I SOLO MENT (2009), Domestica (met Krisztina de Châtel, 2013) en Accusations (2017)). Voor de voorstellingen Co(te)lette (2008) en The Black Piece (2015) won ze daadwerkelijk een Zwaan. Haar laatste productie Memory Loss (2020) is ook weer genomineerd, de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nederlandse Dansdagen van 2021.

ONLINE VERTONING

Deze vertoning zal na aankoop van een ticket online te zien zijn vanaf donderdag 1 april 20.30 uur en blijft beschikbaar t/m zondag 4 april

Team

concept en choreografie Ann Van den Broek performers (op toneel en thuis) Gregory Frateur, Louis Combeaud, Marion Bosetti, Jean-Gabriel Maury, Carla Guerra muziek gecomponeerd en geschreven door Nicolas Rombouts, Gregory Frateur video- en lichtontwerp Bernie van Velzen toneelbeeld Niek Kortekaas assistent van de chorograaf en repetitor Nik Rajšek vooraf gefilmde gastoptredens van Tijs Delbeke, Sjoerd Bruil, Nicolas Rombouts, Gregory Frateur, Frauke Mariën, Nik Rajšek, Niek Kortekaas, Jutta Troch, Pieter Theuns, Ann Van den Broek geînspireerd op de song A Part Of Us All van Dez Mona en B.O.X.

Creating Joy is een productie van WArd/waRD (NL/BE) in coproductie met vaste partners Theater Rotterdam (NL) en ccBerchem (BE). Het project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten (NL).