Our House is on Fire

Nicole Beutler Projects
do 17 jun 20:00
over het verschil tussen begrijpen en daadwerkelijk actie ondernemen
  • 17 jun
    20:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

Dansvoorstelling geïnspireerd op de speeches van de jonge Zweedse activiste Greta Thunberg. Thunberg reist langs internationale klimaatconferenties om iedereen op te roepen tot actie. De ‘tipping point’, het punt waarop de klimaatverandering onomkeerbaar is en het leven op aarde drastisch zal veranderen, komt per slot van rekening gevaarlijk snel dichtbij. 

“Everything needs to change. And it has to start today.” De woorden van Greta zijn duidelijk. Sommige zinnen herhaalt ze keer op keer, als een mantra, helder, to the point. Ze roept ons op tot handelen. Maar doen we dat ook? 

De acht dansers in Our House Is on Fire, hebben de onmogelijke opdracht om met hun lichamen de boodschap van Thunberg te ‘verwoorden’, letter voor letter. Als een soort Grieks koor sporen ze het publiek aan om eindelijk in actie te komen. Wanneer wordt toehoren begrijpen? Wanneer wordt toekijken doen? 

Choreograaf Nicole Beutler maakte Our House Is on Fire in 2020 bij het Zweedse dansgezelschap Norrdans. Na eem tournee door Zweden is de voorstelling nu in de Nederlandse theaters te zien met een nieuwe Nederlands cast. 

Nicole Beutler

Regisseur en choreograaf Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een unieke stem in het Nederlandse danslandschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals klimaatverandering. Met Our House Is on Fire spreekt ze tegelijkertijd volwassenen en jongeren aan. Met indrukwekkende beelden, meeslepende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste prijs in Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

Team

Regie, choreografie, concept Nicole Beutler, Dramaturgie Igor Dobričić, Performance Gecreëerd i.s.m. de dansers van Norrdans (SE), uitgevoerd met een nieuwe Nederlandse cast van acht dansers. Muziek Gary Shepherd Tekst op basis van de toespraken van Greta Thunberg Licht/video Erno Aaltonnen / Prem Scholte Albers Productie Nicole Beutler Projects, Norrdans (SE) Met steun van Fonds Podiumkunsten