Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021

RIDCC
do 24 jun - za 26 jun
Live online vanuit Theater Rotterdam

De Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) nodigt iedereen uit om de eerste online editie van de danswedstrijd op 24 t/m 26 juni bij te wonen. RIDCC wil opkomend choreografisch talent op een zo veilig mogelijke manier presenteren, en daarom komen dit jaar alleen dansers uit de Schengen- en EU-landen naar Rotterdam.

Wat kun je verwachten?
RIDCC ontving een recordaantal van 417 inzendingen uit 62 verschillende landen. Daaruit selecteerde de prejury de beste choreografieën die je in de voorrondes op 24 en 25 juni kunt zien tijdens de eerste online editie van RIDCC. Op zaterdag 26 juni vindt de grote finale plaats, gespresenteerd door Jan Kooijman. De partners van RIDCC, nationale en internationale gerenommeerde gezelschappen, kiezen de winnaars van de Partner Awards en jij bepaalt die avond wie er naar huis gaat met de Publieksprijs.

Rotterdam International Duet Choreography Competition biedt kansen en stimuleert choreografen van over de hele wereld om zich op een duurzame wijze te ontwikkelen. RIDCC is de verbindende plek waar talent en partners uit de danswereld elkaar ontmoeten en zich presenteren aan het publiek.

Gratis livestreams
Kaarten voor de livestreams op 24, 25 en 26 juni zijn gratis beschikbaar. Op deze manier krijgen de choreografische talenten zoveel mogelijk welverdiende zichtbaarheid in deze voor hun moeilijke tijden. Daarnaast geeft het iedereen thuis de kans het aanstormende talent vanuit hun woonkamer te bewonderen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van RIDCC

Mocht je willen bijdragen aan de livestreams, dan kan dat alsnog via de crowdfundactie van RIDCC.