Bas de Brouwer

OMG

Igor Vrebac
za 23 okt 20:15 - 21:15
Uitputting, overgave en explosieve energie
  • 23 okt
    20:15 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Wie over zijn grenzen heengaat, komt in een gebied terecht waar bijzondere krachten vrijkomen. OMG is een combinatie van ritueel, sport en popcultuur. 

OMG is een trip naar een wereld van kleur, extase en overvloed. Drie performers verwelkomen je in een sportieve omgeving. Ze springen aan één stuk door. Met hun totale overgave en explosieve energie gaan ze op zoek naar diepgewortelde menselijke krachten. 

Igor Vrebac en zijn team refereren aan de hedendaagse popcultuur, eeuwenoude ceremonies, rituelen en sportieve uitingen. Persoonlijke verhalen krijgen in Vrebacs werk altijd een universele vorm. In 2018 werd hij genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen als aanstormend choreografietalent.

Igor Vrebac (1986) vraagt zich met OMG af hoe je vandaag de dag kunt geloven. “Ik geloof door naar mijn lichaam te luisteren. Zo verbind ik me met mijn diepere en intuïtieve lagen. Het gaat erom te voelen wat er van binnen gaande is, dat aandacht te geven en ook weer los te laten. Door dit proces te koesteren, ontstaat er ruimte voor creativiteit, speelsheid en verbinding. Daar geloof ik in.”

Team

concept en realisatie Igor Vrebac van en met Inbal Abir, Max Laros en Anton van der Sluis dramaturgie Maarten Bos kostuums Mirte Engelhard muziek Tonny Nobel licht Tommy van de Broeck en Rob Daanen