Vrede, Liefde & Vrijheid

Het Nieuwstedelijk
wo 24 nov 20:15
Drie perspectieven op vrijheid na de Eerste Wereldoorlog
  • 24 nov
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een briljante econoom, een ballerina en een zwarte gezant ontmoeten elkaar tijdens de vredesonderhandelingen na de Grote Oorlog. Ze hebben allemaal hun gedachten over hoe vrijheid eruit moet zien.

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen elkaar in een hotellobby in Parijs. De Grote Oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan te popelen om los te breken.

De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes – openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was – is een van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende, maar dat blijkt Charles D.B. King te zijn, de gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Ze komen terecht in een gesprek over vrijheid. Daar lijken ze alle drie naar op zoek te zijn. 

Team

tekst en regie Stijn Devillé dramaturgie Els Theunis, René Michaelsen en Jörg Vorhaben muziek Geert Waegeman scenografie Saskia Louwaard kostuum Joëlle Meerbergen geluid Stefan De Reese en Tom Buys met Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans
coproductie Staatstheater Mainz, Theater im Bauturm Köln en Het Laatste Bedrijf