SHAKTI

Shailesh Bahoran
ONLINE VERTONING
di 29 jun 20:00 - 21:59
Een onderzoek naar de kwaliteiten van de vrouwelijke energie Shakti
  • 29 jun
    20:00 - 21:59
    Online
    Geweest

We zijn uit balans. De wereld stond stil, komt al schokkend weer terug in beweging. Er lijkt een mondiale disbalans te bestaan, tussen mens en natuur, tussen oud en nieuw en tussen gedachte en beweging. We zijn gevangen tussen twee uitersten, tegelijkertijd doordrongen van het besef dat we samen één zijn. Hoe vinden we elkaar terug?

In zijn nieuwste werk onderzoekt choreograaf Shailesh Bahoran de kwaliteiten van de vrouwelijke energie Shakti, die in de Indiase levensbeschouwing staat voor alles wat beweegt. Wat is de essentie van de alles voortstuwende energie? En welk spanningsveld ontstaat er tussen Shakti en diens tegenpool Shiva, de mannelijke energie die staat voor de stille gedachte?

In een geruisloze wervelstorm donderen vier fenomenale dansers dwars door tijd en ruimte om te ontdekken wat ons beweegt. Omringd door de live klanken van twee klassieke Indiase snaarinstrumenten, de tanpura en de sarod, wervelen zij door het centrum van het universum tot de kern van hun ziel, op zoek naar balans.

SHAKTI is een dansfilm, voorkomende uit de gelijknamige tweede voorstelling van Illusionary Rockaz Company. IRC is het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, IGNITE en Aghori. Zijn laatste werk REDO werd bekroond met een prijs van de Nederlandse Dansdagen voor Shailesh en een Zwaan voor Meest Indrukwekkende Dansprestatie voor de hoofdrolspeler Redouan Ait Chitt.

ONLINE VERTONING

Team

Concept & regie Shailesh Bahoran Choreografie: Shailesh Bahoran ism de dansers Dansers Wennah Wilkers, Yordana Rodriguez, Alicia Anais Fuentes Sifuentes en Liam McCall Live muziek en compositie Raj Mohan & Sarod by Avi Digitale componistie Rik Ronner Beeld Shueti Lichtontwerp Mike den Ottenlander