BLOOS de mannen

Marte Boneschansker
do 2 dec - vr 3 dec
Mannen leggen hun ziel bloot – de schaamte voorbij

Luister in een eigen cocon naar intieme ontboezemingen van mannen van allerlei soorten in alle levensfasen. Ze geven zich bloot aan Marte Boneschansker en aan het publiek. 

Marte Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de tien en honderd jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Stoere, lieve, zachte, geile, huilende, dansende, boze, droevige, zwijgende, zoekende, dromende, wilde, bange, zorgende, lachende, blozende mannen. Alle mannen. Hoe definiëren zij hun manzijn? Wanneer houden ze van hun lichaam? Wie zijn ze voorbij dat lichaam? 

De bezoekers luisteren in een eenpersoonscocon naar de opnames van de gesprekken. Iedere cocon beweegt, draait en trilt, en biedt de geheimzinnige gevoelswereld van een andere generatie man, met een eigen vormgeving en muziek.

Over Marte Boneschansker
Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met scenograaf Geartsje van der Zee ontwikkelt zij intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie. Eerder maakte ze Tourist, de quarantainepodcast Waar we zijn, Stervelingen en Bloos (2018): een audioperformance waarin haar publiek in bed luisterde naar verhalen over vrouwelijke intimiteit. Bloos de mannen is hierop het vervolg. Ze publiceert ook het tijdschrift Bühne Bisoux, geeft coaching aan audiomakers en werkt als model.  

In de pers

“Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie.” - Het Parool
“Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.” - NRC****

Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie

Het Parool

Team

concept Marte Boneschansker scenografie Geartsje van der Zee met Achref Adhadhi, Anton van der Sluis, Marley Braaf, Nick Deroo, Levi Middendorp, Perry Gits, Reno van Rijsewijk en Simon Kleinhesselink tekst Carlos Drummond de Andrade muziek Matthìas Sigurðsson geluidsontwerp Dennis Slot