Joke Schut

Het Succes van Chahrazad

Women Connected
vr 10 dec - za 11 dec
Wat betekent succes?

Women Connected belicht het thema succes in drie voorstellingen. De eerste is een solo waarin Chahrazad Ngaoui vertelt over haar droom: een eigen restaurant.

Chahrazad is in staat elke hobbel op haar beginnende weg naar succes met humor aan te gaan of met een grap weg te wuiven, want niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn.

Als ze vervolgens schulden maakt bij een goede vriendin lijkt haar succes in rook op te gaan. Maar dat is nog geen reden om te wanhopen.

De hardwerkende Chahrazad heeft genoeg van om altijd maar vrijwilliger te zijn in een buurthuis. Ze besluit haar droom te volgen, leent hier en daar geld, stroopt haar mouwen op en begint haar eigen restaurant: “Chahrazad 1000 en 1 gerechten”. Ze kookt met passie gerechten van over de hele wereld, van Heri Heri, stamppot met ui tot de couscous van haar moeder. Tot een klant net iets te ver gaat…

Maar… met één hand kan je niet klappen. Succes kent soms een onverwachte interpretatie!

Succes
Women Connected werkt de komende twee jaar met het thema succes; Het succes van Chahrazad is de eerste voorstelling van een drieluik. Wanneer vind jij je leven succesvol? Waar valt of staat dat mee? Je opleiding? Je huidskleur? Je achternaam? Geld? De steun van je ouders? Een huwelijk? Kinderen? En brengt succes vanzelfsprekend geluk met zich mee? 

Openbare Repetities
Elke maand organiseren we een Openbare Repetitie waar iedere vrouw aan kan deelnemen.
Je ontmoet andere vrouwen van Women Connected en draagt op deze manier op een laagdrempelige manier bij aan dit bijzondere project SUCCES.

Over Women Connected
Women Connected is het grootste podiumkunstennetwerk voor vrouwen in Rotterdam. De organisatie vertelt verhalen over vrouwen in de stad in de breedste zin van het woord. Women Connected experimenteert met vernieuwende vormen om vrouwen tot hun recht te laten komen op het toneel en die een stem te geven voor een groot publiek.

“Anderen kunnen jou succesvol vinden, maar als je het zelf niet voelt, wat is het dan?” Ilse

Team

regie Kaat Zoontjens met Chahrahzad Ngaoui met dank aan Luxor Theater, Theater Zuidplein, Theater Rotterdam en Gemeente Rotterdam