Het eind van het begin van het einde 8+

Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel
di 28 dec - wo 29 dec
’Een voorstelling in z’n achteruit’

Familievoorstelling die begint waar alle andere eindigen: acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen.

Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Dat zeiden ze tenminste bij de kassa. En inderdaad, er dwarrelen sneeuwvlokken omhoog en er komt iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? 

De ondertitel van deze familievoorstelling is niet voor niks ’Een voorstelling in z’n achteruit’. Ze begint waar andere voorstellingen eindigen: de acteurs naar huis en de spullen in de vrachtwagen. Klaar voor andere theaters. Maar als die er niet meer zijn? Het eind van het begin van het einde probeert als voorstelling wanhopig nog iets voor te stellen. Misschien is het allerlaatste verhaal nog te redden. Of is er zelfs een weg terug? Wie helpt er mee?

Zoals wel vaker rekt regisseur Jetse Batelaan de grenzen van de fantasie op. En bestaat het risico dat verwachtingen niet waargemaakt worden. 

Over Jetse Batelaan
Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. In De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014) maakte hij het publiek onderdeel van de voorstelling door het napraten van de acteurs. In (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (2020) vertaalde hij de argwaan, twijfel en angst van het theaterbezoek letterlijk. Zie een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich betutteld, verveeld of in verlegenheid gebracht door de mensen (de volwassen) om zich heen. Ze zijn grillig en kritisch. Maar Jetse Batelaan heeft veel respect voor hen. Dat drijft hem als theatermaker. 

Over Theater Artemis 
Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch dat interactief en anarchistisch theater maakt. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.
Artistiek leider Jetse Batelaan won een flinke verzameling prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater. 

Team

regie Jetse Batelaan vormgeving Theun Mosk met Gina Beuk, Elias De Bruyne, Goele Derick, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Lucas van der Vegt, Willemijn Zevenhuijzen