De Kersenvla

Abattoir Fermé
wo 5 jan en vr 10 mrt
Een onbekend hoofdstuk uit de Russische theatergeschiedenis

Eigenlijk vindt Danny Tsjechov, halfbroer van Anton, zich het echte genie van de familie. Hij deed alles eerder dan Anton. Alleen met minder succes. 

Het is een erg late nacht in 1905. Een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater zijn bij elkaar in Wisjni Nowgarad om daar onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina De kersenvla te repeteren, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov. Hij werd geboren in 1851, in Taganrog. Hij was een halfbroer van Anton Tsjechov. Dat is niet eenvoudig. 

Met De kersenvla waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: theater. 

“Een knotsgekke komedie over het aandoenlijkste aller huisdieren: de underdog. … Regisseur Stef Lernous schreef met dit stuk zowel een liefdesbrief als een milde parodie op de theatermaker, die wat eergierige mens die alle liefde in zijn stiel pompt en zichzelf erin hoopt terug te vinden.”

De Standaard

Team

tekst en regie Stef Lernous vormgeving Sven Van Kuijk met Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Ellen Sterckx en Louis van der Waal met steun van de Vlaamse Gemeenschap.