Micro... de dingen komen in opstand | 7+

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels / STIP Theaterproducties
De dingen eisen de aandacht op die ze verdienen
  • 16 jan
    15:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Een brandblusapparaat, een gordijn of een plastic flesje kunnen de grootste drama’s meemaken, maar ze krijgen nooit een stem in het theater. In Micro is dat eindelijk anders. 

In de familiedrama’s en liefdesverhalen, in de Antigone’s en de Macbeths, hoor je nooit wat over de kleine dingen. Terwijl die alles meemaken. In deze voorstelling staan ze juist centraal: niet de acteurs Sonja van Ojen en Hendrik Kegels spelen de heldenrollen, maar de objecten. Het stopcontact, het gordijn, een vlekje verf en het plastic flesje komen in Micro in opstand en eisen de aandacht voor zich op. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen. Micro is een fantasievolle en absurdistische voorstelling die de objecten die normaal niet ziet in het volle licht zet.

Onderdeel van:
Met de hele familie

Team

Concept & tekst Sonja van Ojen en Hendrik Kegels Eindregie Belle van Heerikhuizen Spel Sonja van Ojen, Hendrik Kegels en Adina Macpherson Tekstcoach Tjeerd Posthuma Beeld Lonneke van der Palen Decorontwerp Sarah Nixon Productie STIP theaterproducties