Talking Hands | 9+

Het Filiaal
zo 20 feb 15:00 - 16:00
Een voorstelling die taal en muziek in gebaren vertaalt
  • 20 feb
    15:00 - 16:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren.

 

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt. Met een veelzijdige cast. Zo is de tolk NGT ook professioneel danser en zijn de acteurs even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd.  De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand. 

In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een tolk die niet aan de zijkant van het podium staat, maar al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.  

Over Het Filiaal 
Het Filiaal theatermakers is het Utrechtse jeugdtheatergezelschap: denkers, onderzoekers, beeldbouwers, musici en vooral makers van theater. Door ruimte te maken voor verbeelding ziet het publiek meer dan alleen de eigen werkelijkheid.
Het Filiaal laat niet alleen zien wat het maakt, maar ook hoe het gemaakt wordt. Dat prikkelt de verbeeldingskracht. De groep werkt interdisciplinair met spel, live muziek en zang, poppen, objecten en beeld en speelt in theaters en op school, voor de kleinsten. Het Filiaal reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai.
Rond elke productie worden kunstprojecten voor kinderen ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op de theaterervaring, maar ook om hun horizon te verbreden

Team

tekst en regie Monique Corvers video Ramses Graus compositie Gábor Tarján spel, dans en tolk NGT Mauricio de Kok zang, ud Jawa Manla spel, video Ramses Graus , Eileen Graham spel, muziek Gábor Tarján object- en kostuumontwerp Eva Arends Vormgeving Hiske de Goeje Lichtontwerp Alaa Minawi bewegingscoach Saghar Yaghmai technische pre-productie Joost Giesken 1ste inspicient / video en geluidstechniek Jeroen Hoekstra video en geluidstechniek Brian Dekker lichttechniek Laurens Schoonheim regie assistent/stagiair Brian Verhagen