Bart Grietens

TREMBLE

Andreas Hannes
wo 2 mrt en do 24 nov
De kunst van het huppelen

Huppelen brengt je terug bij je kindertijd. Choreograaf Andreas Hannes maakt er een complete voorstelling mee, met ruimtelijke patronen en complexe ritmes. 

Een groep dansers begint aan een reis zonder bestemming. Ze huppelen in geometrische patronen over de vloer, vallen in en uit het ritme. Samen vormen ze een lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst. Het publiek wordt meegezogen in de flow van de huppelaars, alsof het zachtjes schuddend op een bewegend voertuig zit. Rival Consoles componeert de muziek daarbij. 

“Iedereen die een huppelbeweging ziet, herkent het plezier dat je eraan beleeft,” zegt choreograaf Andreas Hannes. “Wat mij fascineert is de energie die je investeert als je het huppelen een uur lang op een podium in het theater ­volhoudt. Hoe laat je je onderweg inspireren?” 

Over Andreas Hannes

Andreas Hannes (1987) werd geboren in Griekenland, in een muzikale familie. Hij studeerde muziek en percussie in Thessaloniki, om vervolgens ook een passie voor film te ontdekken. In 2010 verhuisde hij naar Nederland, waar hij ging werken als freelance regisseur van korte films. Zijn liefde voor dansfilms bracht hem ertoe choreografie te gaan studeren aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. 

Na zijn afstuderen in 2018 kreeg hij de Moving Forward Award en was hij artist in residence bij Dansmakers Amsterdam. Daar maakte hij het stuk Tremble. Hij kreeg de Young Art Support Award (2019) en de BNG Dansprijs (2020) en werd uitgenodigd om een stuk te maken voor Conny Janssen Danst. Hannes wordt nu ondersteund door ICK Artist Space.

“Een bedwelmende ervaring”

De Volkskrant

Team

concept en choreografie Andreas Hannes in samenwerking met de performers Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Antonia Steffens en Charlie Laban Trier dramaturgie Renée Copraij en Bruno Listopad licht Paulina Prokop muziek Rival Consoles kostuums Aziz Bekkaoui artistiek advies Suzy Blok, Kristin de Groot en Heleen Volman  coproductie DansBrabant, Dansateliers en Moving Futures Netwerk met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dansgroep Amsterdam en Young Artsupport Amsterdam