Nick van Tiem

Krave

Shifft / DOX
wo 13 apr 20:15 - 21:30
Even onder de maatschappelijke druk uit
  • 13 apr
    20:15 - 21:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Zeven dansers zoeken ondanks hun verschillen elkaar op om te ontkomen aan het alledaagse leven en de eisen van de samenleving. Kortstondig, maar bevrijdend. 

Zeven jonge dansers hebben een intense honger naar samenzijn. Ze ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen; een dwingende maatschappij, die altijd maar vraagt om meer. Ondanks hun verschillen hunkeren ze naar contact, naar een manier om samen één te worden. Hoe vluchtig of tijdelijk ook. 

Krave is een fysieke voorstelling waarin lichamen raven, botsen, zich met elkaar verstrengelen en elkaar opzwepen, waarin alle jaargetijden in één nacht voorbij komen. Waar zielen samensmelten tot er een opgetogen groep overblijft met maar één angst: de naderende ochtend. 

Over SHIFFT
SHIFFT is het dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. In zijn werk zoekt hij de ontmoeting – tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en het krachtenveld dat zich daartussen afspeelt. DOX is het huis voor theater, jongeren en (sub)culturen van nu. Jasper van Luijk werkte eerder samen met DOX in het talentonwikkelingstraject voor performers DOX Clubs. 

Onderdeel van

Recensies

"Krave is een uur lang samengebalde energie." Theaterkrant

"Hier wordt vol overtuiging het leven gevierd. Zinderend en met passie. Van zo dichtbij is het haast jaloersmakend. Je zou zo deel willen nemen aan dit uitbundige feestje." Theaterkrant

Team

concept en choreografie Jasper van Luijk dramaturgie Isabel Meloen muziek Abdelhadi Baaddi met Lo Walther Boer, Terencio Douw, Liel Fibak, Pauline Briguet, en anderen