De Brieven van Mia | 9+

George & Eran Producties i.s.m. Rose Stories
zo 1 mei 14:30 - 16:00
Muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde
  • 1 mei
    14:30 - 16:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. 

 

Op een dag vindt de Syrische Leila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia was de jeugdliefde van meneer Cohen. In de oorlog is ze verdwenen Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd? Langzaam ontstaat er een vriendschap tussen het meisje van elf en de oude man. Samen proberen zij het mysterie van de kist met brieven uit de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen.

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy. Van de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen Woestijnjasmijntjes, de George & Eran lossen de wereldvrede op trilogie en George & Eran worden racisten.

“George & Eran Producties is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands beste gezelschappen.” - ★★★★ NRC 

ROSE stories is de coproducent van De Brieven van Mia. ROSE stories produceerde o.a. de voorstelling Melk & Dadels, geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 als een van de beste voorstellingen van het seizoen. Ook is ROSE stories de uitgever van het boek De Brieven van Mia van Astrid Sy.
“Lees het boek, klassikaal, alleen of met ouders, het maakt niet uit, als het maar gelezen wordt” - Leestafel

Team

tekst George Elias Tobal naar Astrid Sy regie Eran Ben-Michaël met David Lucieer, Peter van Heeringen, Britte Lagcher, Milan Sekeris, Gonca Karasu en anderen