Double Murder

Hofesh Shechter Company
za 14 mei en zo 15 mei
Rauw geweld en poëtische bespiegeling

 In twee contrasterende stukken laat Hofesh Shechter zijn veelzijdigheid als choreograaf zien. Tegenover het zinloos overkomende geweld van Clowns zet hij een caleidoscopische en poëtische werveling van dansers. 

Met de geweldsorgie in Clowns, gemaakt voor het Nederlands Danstheater liet Hofesh Shechter in 2016 zijn publiek in verwarring achter. Slungelige sjokpassen met los meezwaaiende armen, wellustige moordpartijen en feestelijke folkloredansjes wisselden elkaar af. Afgrijzen en bewondering vochten om voorrang. Clowns was een bitter commentaar op de emotionele afstomping bij het mondiale geweld van die tijd, zoals de aanslagen in Parijs en Brussel.

Het karakter van Shechters nieuwe werk, het andere stuk van Double murder, contrasteert daar sterk mee. Op een strak uitgelicht, vierkant speelvlak lijkt de choreografie voor tien dansers op een caleidoscoop van danserslichamen in eindeloze beweging.

Onderdeel van

Over Hofesh Schechter 

De New York Times noemde de Israëlisch/Britse choreograaf Hofesh Shechter “one of the British dance scene’s hottest properties”. Hot was hij bij zijn entree in de danswereld meteen, toen hij in zijn eerste werken In your rooms en Uprising een originele, heftige combinatie liet zien van urban en hedendaagse stijlen. Shechter maakt werk voor internationale klassieke én hedendaagse gezelschappen, voor opera en musical, en componeert daarnaast zijn eigen muziek.

Team

choreografie Hofesh Shechter