Elisabetta Agyeiwaa

Kay Slice

From Back to Back
vr 13 mei 20:15 - 21:45
Album release
  • 13 mei
    20:15 - 21:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul'

‘Als Kay Slice rapt gebeurt er een wonder.' ★★★★ NRC 

From Back To Back is een muzikale reis waarin het publiek wordt meegenomen in een zoektocht naar zichzelf. Kay Slice neemt je mee in een aanstekelijke high energy show. From the african diaspora to Ghana & back. Een reis van uitersten: traditioneel en futuristisch, hiphop en afrobeat organisch en elektronisch loslaten en koesteren. Maar hoe mix en raak je zonder zelf mixed up te raken?

Zijn debuutalbum From Back To Back ontving 4 sterren van het NRC. Hij liet De Wereld Draait Door studio swingen, liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, pakte de aandacht van internationale blogs zoals Earmilk, TheNativmag, Thisis50 en Panafricanmusic trad met zijn live-band op bij VPRO Mundo, ontving meerdere lovende recensies van 3voor12, en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen.

Kay Slice mixt soulful hiphop - geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots - met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti. Zijn muziek is bezield. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Kay ziet muziek dan ook als de ideale vorm om dieper te connecten met zijn roots. De afrobeat vertegenwoordigt het deel van hemzelf dat hij alleen kende van de Ghanese verjaardagen, van de cd’s die zijn vader speelde. In zijn werk omarmt en toont hij zichzelf in alle facetten, en daarmee richt hij de spotlights op iedereen die net als hij het product is van meerdere culturen. Hij heeft een grote missie: een rijke indruk van Afrika meegeven aan zijn generatie. Afrika als het deel van de wereld waar de spirituele kracht van muziek wordt erkend en gevierd. Met zijn muziek wil Kay ook vertellen over mensen die niet gezien worden, gevoelens die nog niet omarmd worden. Zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf. 

Onderdeel van

 

 

Team

Vocals/balafon Kay Slice Trompet Peter Somuah Keys Samuel Frank Drums Eliando Hatumena Gitaar Joey Unitli Bass Ildo Nandja Partners Paradiso Melkweg Productiehuis, Radar Agency, North Sea Round Town 

North Sea Round Town steunt de ‘From Back To Back’ tour van Kay Slice. Al eerder deed hij voor dit fringe festival van NN North Sea Jazz een try-out in WORM