ENTRECÔTE

Liesa Van der Aa / One Trick Pony
O. 2022
za 21 mei 20:00 - 21:59
Muzikale happening in een slagerij als symbool voor onze consumptiemaatschappij
  • 21 mei
    20:00 - 21:59
    O. 2022
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Na PLAY maken Liesa Van der Aa en One Trick Pony ENTRECÔTE, het fonkelnieuwe, tweede deel uit hun triptiek Court of Choice over macht. Waar PLAY het machtsspel verbeeldde op een tennisbaan, kiest ENTRECÔTE een slagerij als arena voor de grillen van consument en producent. 

Klant is koning, maar waar eindigt zijn verantwoordelijkheid? Staat de winkelaar borg voor de instandhouding van de winkelier? Beseft de koper dat? En is de grens tussen koop en verkoop wel zo duidelijk te trekken? Waar of bij wie ligt dus uiteindelijk de macht? 

Al deze kwesties incarneren in de allegorische beenhouwerij van ENTRECÔTE. Vanachter een riant gevulde vleesvitrine fileert deze muzikale happening de kapitalistische maatschappij in de vorm van een duister, erotiserend en vermakelijk tableau. Ontroering en extase met de slacht en pracht van glanzend, roze vlees. Kortom, een voorstelling over de ondoorgrondelijke en onweerstaanbare wil van de mens, over de bron van zijn verlangens en driften.

 

Court of Choice part I | PLAY won een Klara Award

"Super grappig en visueel muziektheater met een goed oog voor detail. Het alledaags absurdisme a la filmmaker Jacques Tati in een slagerij, met eindeloze bestellingen vleeswaren." Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

Onderdeel van

Team

Regie, concept, muziekale compositie Liesa Van der Aa Libretto Nefertari Vanden Bulcke Dramaturgie Lena Meyskens Met Eva Ackerman, Isaak Duerinck, Jonas Leemans, Laura Kennis, Liesa Van der Aa, Mathias Van den Plas, Naomi Beeldens, Rhea Vanhellemont  Moves Femke Gyselinck Kostuumontwerp Wim Muyllaert Scénografie Middle-of-the-road Transcriptor Stefaan De Rycke Graphic design Silke Groffy Lichtontwerp Ken Hioco Geluidsontwerp Roel Snellebrand Productie/boventitels Veerle Vervoort Technische coördinatie Pieter Nys

Geproduceerd door One Trick Pony Co-production DE SINGEL Met financiële steun van de Vlaamse Overheid