Late Night Lullabies: Aylin Sezer, Sinan Arat & Selim Doğru

Aylin Sezer, Sinan Arat & Selim Doğru
O. 2022
vr 27 mei 22:30 - 23:10
De mooiste operaklassiekers gemengd met geliefde Turkse liederen
  • 27 mei
    22:30 - 23:10
    O. 2022
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Turkije heeft een rijke muzikale traditie waarin uiteenlopende en vaak contrasterende invloeden zich vermengen. Turkse muziek is een fantastisch voorbeeld van deze culturele mix. Aylin Sezer zingt een keur aan Turkse liederen in nieuwe arrangementen van componist Selim Doğru.

In de arrangementen, geïnterpreteerd door de Turks-Nederlandse sopraan, wordt de Turkse muziektraditie gecombineerd met de westerse operatraditie tot een volledig nieuw repertoire met verrassende kleuren en diepe emoties. Maak in deze betoverende nieuwe muziek kennis met de magie van Turkse muzikale stijlen in een modern jasje.

Over Late Night Lullabies 

Laid-back akoestische optredens ter afsluiting van je festivaldag. Wat is er mooier dan na een intensieve festivaldag te geniet van de stem in de meest pure vorm, onderuitgezakt, drankje in de hand, relaxed... Zangers laten door de instrumentele beperkingen een andere, kwetsbaardere kant van zichzelf zien. Van Turkse klassiekers tot Weimar cabaret, 70’s folk en soulvolle afrobeats. Laat je meevoeren door artiesten die op hun eigen manier de nacht inluiden...

 

"Aylin Sezer in de titelrol heeft een gloedvolle stem en schittert in aria’s als ‘Addio del passato’..." Kester Freriks, NRC

“Sopraan Aylin schitterde de afgelopen tijd op de Nederlandse podia en met optredens bij onder andere het Prinsengrachtconcert, de Nederlandse Reisopera en de finale van Maestro wist ze velen te raken. De stem van Aylin komt meteen binnen. Vanuit opera maakt ze deze late avond een uitstapje naar haar Turkse roots.” Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

Onderdeel van

Team

Sopraan Aylin Sezer Ney Sinan Arat Piano en Arrangementen Selim Doğru Productie reART Collective