As you like it | 8+

De Toneelmakerij / Circus Treurdier
zo 27 nov 14:30 - 16:00
Een Shakespeariaanse romcom over de voor- en nadelen van verliefd zijn
  • 27 nov
    14:30 - 16:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As you like it wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor de grote zaal. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld. Er zijn talloze manieren om de liefde te beleven en die rijkheid willen we aan kinderen laten zien.

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan? Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

Ga mee
As you like it neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten. Ontvlucht deze winter de benauwde stad, nestel je bij het kampvuur en warm je aan de melancholische zwijmelsongs van Circus Treurdier en de Toneelmakerij.

Onderdeel van:
Met de hele familie

-tekstfragment-

Als ik verliefd zou zijn


Als ik verliefd zou zijn,
zou ik dat niet eerst twintig dagen, als geheimpje bij me dragen.
Dat zorgt alleen maar voor problemen. Ik zou meteen verkering vragen.
Nee, verkering nemen.
Dan pakte ik je bij je hand en trok je met me mee.
We liepen heerlijk op het strand en zwommen in de zee.
Ik zou één ijsje kopen, dat we samen zouden eten.
Als ik verliefd zou zijn, dan zou ik het wel weten.

Team

Tekst William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen Regie Paul Knieriem Dramaturgie Paulien Geerlings Muziekontwerp Peter van Rooijen, Jan-Paul Buijs en Wessel Schrik Scenografie Janne Sterke Kostuumontwerp Esmee Thomassen Lichtontwerp Gé Wegman Met Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe, Vince van Neer