Three Studies (for a self portrait)

Simon Bus / Corpo Máquina Society
do 9 mrt 20:15 - 21:05
Kun je via andermans lichaam een portret van jezelf maken?
  • 9 mrt
    20:15 - 21:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Simon Bus heeft een fascinatie voor ‘het zelfportret’. Zijn activiteiten als breakdancer documenteert hij al vanaf zijn eerste jaren met portretten van zichzelf op video. Voor hem is het een manier van reflectie geworden. Ook zijn interesse in beeldende kunst kijkt hier om de hoek. Daar wordt het zelfportret immers door kunstenaars ingezet om te oefenen en te experimenteren met hun stijl en techniek. 

In 2019 maakte Simon de solo Self portrait, man on orange floor. Als vervolgstap op dit werk presenteert hij nu Three studies (for a self portrait), een avondvullende dansvoorstelling met drie in elkaar verweven solo’s. De zelfportretkunst benadert vanuit het perspectief van de dans: portretteren in poses en bewegingen die schommelen tussen introspectie en karikatuur. 

In Simons werk gaan sereniteit én relativering samen. Startend vanuit verhalende thema’s brengt hij in zijn creatieprocessen gaandeweg een abstractie die rust geeft en tegelijkertijd uitnodigt tot verontrusting. Beweging zet hij in om ruimte te creëren voor associaties. Virtuositeit en extreme fysieke mogelijkheden blijken daarbij steeds opnieuw een bron van humor en betrekkelijkheid. 

Simon Bus is één van de choreografen die mede vorm geeft aan Corpo Máquina Society. Naast Simon zijn artistiek leider Guilherme Miotto, Evangelos Biskas, Shane Boers en Alesya Dobysh de Corpo Máquina-dansmakers die elkaar volgen, inspireren en samen als platform fungeren. Belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk is hun toewijding aan pure beweging en hun geloof in de zeggingskracht ervan. Zij werken met alles wat het lichaam ons te bieden heeft.

Bekijk onze thema's

WE LOVE DANCE

We ademen dans, we zijn dans, we houden van dans.  We breathe dance, we are dance, we love dance. 

Team

choreografie Simon Bus dans Alesya Dobysh, Liam McCall, Simon Bus artistieke coach Guilherme Miotto sound Boris de Klerk set design Ines Borovac, Ned Kaar light design Erik van de Wijdeven technical support Mathijs Geraerts
Supported by PLAN Brabant, Stichting Cultuur Eindhoven Special thanks to Iselle Claassens, Podium Bloos, Evangelos Biskas