© Samir Calixto

La Noche Eterna

Samir Calixto / Black Pencil
wo 22 feb 20:15 - 21:05
Muziek en beweging drukken het mysterie van de nacht uit
  • 22 feb
    20:15 - 21:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

De afwisseling van licht en donker in de natuur heeft mensen altijd al gefascineerd. Het is een voorbeeld van de wens om de wereld om ons heen te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is. Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling La Noche Eterna (De eeuwige nacht).  

Het is deze verbeelding van de eeuwige nacht waarnaar choreograaf Samir Calixto en het prestigieuze Ensemble Black Pencil op zoek gaan. Zij hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken op basis van bestaande composities (van barok tot hedendaagse repertoire) en een nieuwe choreografie, die samen onze archetypische relatie tot de donkere zijde van de natuur voelbaar maken. 

La Noche Eterna belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden - kenmerkend voor Calixto's oeuvre - versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van het Ensemble. Het is een dialoog met het onbekende: niet vanuit de vermetele wens om licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan.

 

Samir Calixto en het Black Pencil ensemble onderzoeken de nacht
Het is dit geluid van de eeuwige nacht waarnaar choreograaf Samir Calixto en het prestigieuze Black Pencil ensemble op zoek gaan. Zij hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken op basis van bestaande composities (van Bach en Monteverdi tot Calliope Tsoupaki en Roderik de Man) en een nieuwe choreografie, die samen onze archetypische relatie tot de donkere zijde van de natuur voelbaar maken. Een voorstelling als een dialoog met het onbekende, niet vanuit de vermetele wens om licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan.

Bekijk onze thema's

WE LOVE DANCE

We ademen dans, we zijn dans, we houden van dans.  We breathe dance, we are dance, we love dance. 

Team

Concept, choreografie, licht, decor en kostuums Samir Calixto Live muziek Ensemble Black Pencil - Jorge Isaac (blokfluit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marko Kassl (accordeon) & Enric Monfort (slagwerk) Performers Quentin Roger & Erika Poletto

La Noche Eterna is een coproductie van Matter Affects, Ensemble Black Pencil, Zwolse theaters, Schouwburg De Lawei en Scenario Pubblico.
Mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Zwolle en Fonds voor de Podiumkunsten